május 18, 2024

PannonSport

Jégkorong, Sárközy Emléktorna – Egy góllal vertük a szlovénokat

Budapest, 2023. november 11. Páterka Bence (b) és a szlovén Jure Povse a férfi jégkorong Sárközy Tamás Emléktorna Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Tüskecsarnokban 2023. november 11-én. A magyar jégkorong-válogatott 4-3-ra legyőzte a szlovén csapatot, így a harmadik helyen zárta a viadalt. MTI/Hegedüs Róbert

 Don MacAdam szövetségi kapitány ismét öt helyen változtatott az előző összecsapáshoz képest, Nagy Gergő, Vértes Nátán, Pozsgai Tamás és Vokla Roland visszakerült a keretbe, míg a kapuban Vay Ádám kapott lehetőséget.
    A poprádi hálóőrt a 2. percben Zan Jezovsek mattolta, ám 16 másodperc múlva Kovács Alex – aki pénteken debütált a válogatottban – egyenlített. Egy perc múlva Stipsicz Bence erős passzába Nemes Márton tette bele ütőjét, és már a hazaiaknál volt az előny. A 7. percben Pozsgai bravúrral tartotta be a támadóharmadban a korongot, kapura lőtt, ebbe pedig Nagy Krisztián nyúlt bele. A szlovén két kapuvasig jutottak ebben a szakaszban.
    A folytatásban nem született gól, viszont kimaradt két szlovén és egy hazai emberelőny. A záró játékrész elején nagyon nyomott a vendég gárda, előbb Matic Torok szépített egy bombával, majd – ahogy kiegészültek a magyarok – Nemes durván eladta a korongot saját harmadon belül, ebből pedig Luka Maver egyenlített.
    Ahogy túlélte a nehéz időket a házigazda, erőre kapott, és az 52. percben Nagy Gergő passzát Mihály Ákos kapásból zúdított a hálóba. A hajrában a vendégeknek több ziccerük volt, de ezek kimaradtak.