június 20, 2024

PannonSport

Jégkorong – Vereség Szlovénia ellen

Budapest, 2023. május 4. A magyar csapat tagjai a Magyarország - Szlovénia vb-felkészülési mérkőzés után a budapesti MVM Dome-ban 2023. május 4-én. Mindkét válogatott a május 12-én rajtoló tamperei-rigai világbajnokságra készül. A magyar csapat 4-2-re kikapott. MTI/Illyés Tibor

Az egy nappal korábbi zártkapus teszt meccs után, immáron nézők előtt mérte össze tudását a magyar és a szlovén jégkorong válogatott. A főpróba nem sikerült túl jól a mieink számára, mert fölényes 4 gólos sikert arattak a vendégek, úgy hogy még a gól lövés sem jött össze a miéinknek.

Ezen az estén sem kezdett jól a válogatott, inkább a szlovének voltak aktívabbak a kapu előtt, de mégis a mieink szerezték meg a vezetést Vincze Péter révén. De alig több mint egyetlen percet örülhettünk, mert a szlovének gyorsan egyenlítettek. Majd a szünet előtt a hosszúideje emberhátrányban, volt mikor már kettős emberhátrányban játszó válogatottunk, nem bírta a ránehezedő nyomást és megkapta az újabb gólt. A második játékrész viszont jól sikerült, helyenként jól játszva, sikerült egyenlíteni. Galló lopott pakkot az ellenfél harmadában, majd könyörtelenül bombázott a felsősarokba, ezzel egalizálva az állást. A záróharmad is kiegyenlített játékot hozott, bármelyik csapatban benne volt a gól, de ezúttal is a vendégeknek sikerült betalálniuk a végén. A gól után mindent megpróbált a magyar csapat. hogy újra egyenlítsen, még a kapust is lehozták, de ebből is a szlovének ütöttek újabb gólt, így lezárva a mérkőzést.

Ez volt a felkészülés 8. mérkőzése és a mérlegünk nem valami fényes, 1 győzelem mellett 7 vereség, a következő, egyben utolsó mérkőzést a kanadai válogatottal vívjuk, hogy aztán elutazzon a csapat a finnországi a csoportos világbajnokságra.