július 23, 2024

PannonSport

BL – Döntetlent játszott a Fradi Azerbajdzsánban

Döntetlennel kezdte a párharcot a Fradi az azeri bajnok ellen.

Az első percekben inkább a hazai csapat irányította a játékot, de helyzetig nem jutott el, míg a Ferencvárosnak a támadásépítése is akadozott. Ennek ellenére a zöld-fehérek jutottak előnyhöz, mert az első szögletük után kialakuló kavarodás végén, negyedik próbálkozásra Boli a kapuba fejelte a labdát. A vezetés után is többnyire mezőnyjátékkal telt az idő, mígnem az azeri bajnok szintén egy rögzített szituációból egyenlített, mivel Ozobic szabadrúgását rossz helyre ütötte ki Dibusz, a kipattanót pedig Owusu értékesítette. A szünet előtt majdnem előnybe is került a Qarabag, de a videobíró les miatt érvénytelenítette a találatát.
    A folytatásban is a Qarabag futballozott fölényben a kifejezetten jó iramú mérkőzésen, de a Ferencváros hátsó alakzata többször önfeláldozóan védekezve állta a sarat, az azeri támadók így nem tudták átjátszani. Amikor a játékrész derekán kiszabadult a szorításból a magyar bajnok, akkor rögtön nagy helyzete volt, de a visszazáró Musztafazada a gólvonal előtt tisztázott. Ez azonban csak fellángolás volt, mert alapvetően a lefújásig a Qarabag támadott, viszont fölénye két nagyobb helyzetet leszámítva mindvégig meddőnek bizonyult, így a párharc döntetlenről indulva folytatódik majd a Groupama Arénában.

Qarabag – Ferencváros 1-1 (1-1)
Baku, 
Tofiq Bahramov Stadion, 29 500 néző. 
Játékvezető: Ekberg (svéd)
Qarabag: Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev, M. Jankovics (Romao, 84.), Ozobic (Seydayev, 79.) – Owusu, Wadji (Andrade, 90+3.), Zoubir
Vezetőedző: Qurban Qurbanov
FerencvárosDibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander, 57.), Knoester (Kovacevic, 67.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic, 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – F. Boli (Vécsei, 67.). 
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Owusu (34.), ill. F. Boli (17.)