július 23, 2024

PannonSport

Torna VB – Bácskay Csenge és Kovács Zsófia is az 5. helyen zárt

 Kovács Zsófia ötödik lett a felemáskorlát döntőjében a Kitakjúsúban zajló torna-világbajnokság szombati versenynapján.

    A Dunaújvárosi KSE sportolója 14,433 ponttal az ötödik helyen jutott a selejtezőből a fináléba, amelyben rendkívül összeszedett, pontos gyakorlatot mutatott be, amiért 14,466 pontot kapott, így megismételte hétfői helyezését.
    „Jobbnak éreztem a gyakorlatomat, mint amilyen pontszámot kaptam végül. Az egész támla bütyökre ment ugyan, de tudtam korrigálni, ez csak fogásprobléma, elemben nem hibáztam. Szerintem jobban tornáztam, mint a selejtezőben, nem is kicsivel” – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Kovács Zsófiát.
    Hozzátette, amikor az eredményére várt, még bízott az éremszerzésben, majd csalódottan vette tudomásul a helyezését.
    „Nyilván mindenen lehet és kell is javítani, ezen a gyakorlaton is” – mondta a kétszeres olimpikon, aki elismerte, idő kell, hogy megeméssze, végül mégsem nyert érmet.
    Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, ha nem is sokkal, de Kovács gyakorlata ennél magasabb pontszámot érdemelt volna. Hozzáfűzte, az a legfontosabb, hogy a női torna „áttörte a jeget” és megmutatta, ott van az élvonalban.
    Kovács edzője, Trenka János elismerte, hogy el van keseredve, mert szerinte ezzel a gyakorlattal tanítványának a dobogón kellett volna végeznie.
    „Érzésem szerint ez legalább három tizeddel jobb volt a selejtezőben bemutatottnál, de csak 33 ezreddel kapott rá többet. Az elején volt egy fogásbizonytalanság, amit korrigált, de az összes elem és a leugrás is szépen megvolt” – magyarázta a tréner.
    Legutóbb 1992-ben Párizsban volt példa arra, hogy egynél több szerenkénti fináléban szerepeltek magyar női tornászok. Akkor felemáskorláton Molnár Krisztina szintén ötödikként zárt, míg Ónodi Henrietta megnyerte az ugrást.

Bácskay Csenge az ötödik helyen végzett az ugrás döntőjében a Kitakjúsúban zajló torna-világbajnokság szombati versenynapján.

    A Postás SE sportolója az ötödik helyen, 13,666 ponttal jutott a fináléba, ahol az első gyakorlata kimondottan rendezett volt, határozott leérkezéssel. A második ugrás során volt egy kisebb lábterpesztése, majd a leérkezésnél egy apró elszökkenése, ennek ellenére sikerült javítania (13,733) hétfői eredményén, és megismételte ötödik helyezését.
    Az aranyérmet a szer olimpiai címvédője, a brazil Rebeca Andrade nyerte, a férfiaknál talajon pedig az olasz Nicola Bartolini győzött.